Consell Intersectorial d'Empresaris 
NOTÍCIES
Ciesc actualitat
  24/10/2013
ESMORZAR CIESC: PROGRAMARI LLIURE, UNA ALTERNATIVA ECONÒMICA PER LA GESTIÓ EMPRESARIAL

NaN·tic i el CIESC han explicat avui els avantatges del programari lliure als empresaris
Les eines informàtiques de gestió empresarial ofereixen excel·lents prestacions per millorar la productivitat de les empreses, però tenen un cost molt elevat i la seva elecció no és fàcil. NaN·tic i el CIESC ( Consell Intersectorial d'Empresaris) amb la col·laboració d'EUTIME, han organitzat un esmorzar de treball que ha donat les claus per saber seleccionar el software correcte per una empresa.
Què necessita una empresa per millorar la seva gestió? Quines eines hi ha al mercat? Què cal tenir en compte? Qui ha d'intervenir en la presa de decisió? Totes aquestes preguntes han estat abordades durant la sessió en la que s'ha explicat els avantatges que ofereix el programari lliure i com s'ha d'afrontar la compra i la instal·lació d'aquest tipus de software. El President del CIESC que ha presentat la sessió, Francesc García-Planas, ha recordat que “un dels objectius del CIESC és contribuir a la competitivitat de les Pimes mitjançant la difusió d'eines novedosses que hi ha a l'abast, i el programari lliure mereix ser presentat com una alternativa real, gratuïta i factible que ofereix el mercat”.
De la seva banda, el director general i fundador de NaN·tic, Albert Cervera, ha repassat quin és l'origen del software lliure i ha posat exemples de programes molt populars que utilitzen aquesta tecnologia, com Android, Chrome o OpenOffice per demostrar que és perfectament fiable. De fet, i segons dades del Observatorio CENATIC, el 91% de les empreses TIC espanyoles utilitzen ja programari lliure.
Cervera ha explicat als assistents que a l'hora d'avaluar els possibles programes que es volen instal·lar es demani l'opció de provar-lo i de fer les demos que siguin necessàries “ja que la informació que s'obtingui en aquest procés farà estalviar moltes despeses en el moment de l'adquisició del producte”. El responsable de NaN·tic també ha assegurat que “mai s'hauria de rebutjar d'entrada una solució pel simple fet de ser programari lliure” i de fet ha remarcat que “apostar per un software del que disposem el codi font permetrà a l'usuari marcar el ritme de les evolucions del programa i no dependre del fabricant i del distribuïdor”.
NaN·tic (www.nan-tic.com) és una empresa jove de Sabadell que és especialitzada en la implantació d'eines de gestió empresarial en programari lliure.
El tancament de la sessió i la moderació del posterior debat a anat a càrrec del Sr. Joan Rios president d'EUTIME, entitat que col·labora amb CIESC en l'organització d'aquest ESMORZARS EMPRESARIALS.

A la nostra web www.ciesc.cat podran trobar informació complerta de la sessió i de la ponència realitzada.

Per a més informació:
Rosa Pons
Directora de Desenvolupament
CIESC
Tel.: 93-745.09.44
rpons@ciesc.cat
Mòbil: 606 553 416
CompartirConsell Intersectorial d’Empresaris - C/ de la Indústria, 16 - 08202 Sabadell - Tel. +34 937457812 - ciesc@ciesc.cat - www.ciesc.cat
Nota Legal - Mapa web - Política de cookies - Condicions d'ús - Política de privacitat xarxes socials