Consell Intersectorial d'Empresaris 
NOTÍCIES
Ciesc actualitat
  11/10/2013
INAUGURACIÓ DE CAN GAVARRA A POLINYÀ

CIESC va assistir a la inauguració de Can Gavarra, el Centre de Serveis a l'empresa i a l'emprenedoria obre les portes a Polinyà.

L'acte ha comptat amb la presència del conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, el president de la Diputació, Salvador Esteve i l'alcalde de Polinyà, Ramon Mayoral.

Aquest matí, l'alcalde de Polinyà, el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig i el president de la Diputació, Salvador Esteve han presidit la inauguració de Can Gavarra, el Centre de Serveis a l'empresa i l'emprenedor. A l'acte també hi ha assistit alcaldes i empresariat de Polinyà i comarca així com els principals responsables de les associacions i organitzacions empresarials.
L'alcalde de Polinyà, Ramon Mayoral, en el seu parlament ha afirmat que equipaments com aquest són bàsics per afavorir el desenvolupament econòmic local i la creació de nous llocs de treball així com per a la renovació del teixit industrial del municipi, cap a activitats de més valor afegit
L'alcalde ha explicat que en la posada en marxa d'aquest centre es vol comptar amb la col·laboració dels municipis veïns i alhora establir aliances i col·laboracions específiques amb les organitzacions i d'associacions empresarials o d'emprenedors.

Per la seva banda, el president de la Diputació ha aplaudit que es tirin endavant aquest tipus d'iniciatives i ha manifestat la voluntat de la Diputació de seguir col·laborant en projectes com aquests.
La presidenta de l'Associació d'empresaris de Polinyà, Núria Cortès també ha intervingut a l'acte i ha agraït que se'ls convidi a participar del projecte, alhora que ha demanat més sensibilitat envers els petits empresaris que s'han de reinventar cada dia.
El conseller, que ha tancat la tanda de parlaments, ha insistit en què els industrials i l'administració han de treballar junts per guanyar dimensió i que s'ha de tenir cada vegada més visió global per generar riquesa a Catalunya. Puig també ha recolzat l'emprenedoria en el seu sentit més ampli, com a actitud envers la innovació, la creativitat i l'esperit de superació.

Les instal·lacions de Can Gavarra

Can Gavarra és una masia que va ser cedida a l'Ajuntament amb motiu del desenvolupament del nou polígon d'activitats econòmiques de Llevant. La ubicació d'aquesta masia en un lloc estratègic: enmig dels polígons i industrials i ben comunicada per la xarxa viària, va ser considerada idònia per crear un Centre de Serveis a l'empresa i a l'emprenedor
Per a la seva construcció i equipament es van aconseguir diverses subvencions, dels fons FEDER (període 2007-13), de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat (PUOSC) de prop d'un milió d'euros en total.
El Centre de Serveis a les empreses i l'emprenedoria Can Gavarra té com objectiu estratègic impulsar la renovació del teixit industrial del municipi, cap a activitats de més valor afegit i major intensitat tecnològica, seguint la línia dels objectius de la recent creada associació B-30. També es vol impulsar polítiques d'innovació i cooperació empresarials el suport a la internacionalització, l'atracció d'inversions, etc. En definitiva, s'espera que millori les condicions de l'economia local però, sobretot, la creació de nous llocs de treball.

L'equipament, d'uns 1.000 m2 d'edificació, integrarà programes en quatre línies d'actuació
El Viver d'empreses, amb un total de 10 locals que podran allotjar tant a emprenedors que vulguin desenvolupar el seu projecte empresarial en un entorn propici, com a empreses més consolidades. Per l'accés al viver es prioritzaran projectes del sector logístic, tecnològic i de serveis a les empreses. Compta amb una sala que acollirà el servei de “coworking” per a 8 persones i una altra per al Club de l'emprenedor: un espai de trobada i recursos per a persones emprenedores que vulguin madurar i desenvolupar el seu projecte empresarial.
A l'edifici rehabilitat de l'antiga masia hi ha el Centre de serveis per a empreses amb diversos despatxos, sales de reunions i aules de formació, així com una sala d'actes amb capacitat per unes 80 persones. Aquestes sales i aules es podran deixar en préstec per a les empreses que puguin necessitar espais tant de reunió o formació com la sala d'actes per a fer-hi activitats, presentacions, etc.
Can Gavarra també acollirà les activitats pròpies del servei d'empresa de l'ajuntament: informació i assessorament a empreses, xerrades, accions de formació, projectes per a la millora de la competitivitat, d'internacionalització de les empreses, etc.
Paral·lelament, s'hi pretén impulsar un punt de trobada entre les empreses del territori (principalment de l'àmbit de la Riera de Caldes) per afavorir el desenvolupament i la innovació en l'àmbit de la logística integral, fent formació i recerca així com suport a l'emprenedoria des del viver d’empreses. Es pretén aconseguir que Can Gavarra sigui seu d'organitzacions i d'associacions empresarials o d'emprenedors per establir aliances i col·laboracions específiques i participin en la seva dinamització.

Polinyà 11 d'octubre de 2013


  Més informació


CompartirConsell Intersectorial d’Empresaris - C/ de la Indústria, 16 - 08202 Sabadell - Tel. +34 937457812 - ciesc@ciesc.cat - www.ciesc.cat
Nota Legal - Mapa web - Política de cookies - Condicions d'ús - Política de privacitat xarxes socials